SELAMAT DATANG KE BLOG ANAK-ANAK CEK LALA YANG SHUMEL SHUMEL LAGI LEMAK BERKERIM DISUKAI RAMAI...

BLOG INI IBU DEDIKASIKAN BUAT ANAK-ANAK IBU YANG SANGAT AKTIF, NAKAL TAPI MENGHIBURKAN. MEMANDANGKAN ANAK-ANAK IBU BELOM PANDAI PASAL BLOG, MAKA DENGAN BANGGANYA IBU MENGUMUMKAN BAHAWASANYA IBU YANG AKAN UPDATE SEGALA CERITA MENGENAI 'DOUBLE D' IBU ITU... DINA & DARWISH!

Followers

::HOMEWORK!::

Selalu kalau memonteng sekolah, jarang cikgu nak bagi keje sekolah...
Tapi kebetulan lah pulak, minggu lepas ponteng sekolah hari jumaat...
Sebab ibu nak pegi kursus, ibu hantar adik n kakak balik umah opah hari Khamis lepas sekolah.
Memula plan asal, nak tinggal kakak n adik ngan papa jer kat umah..
Tapi being Opah yang sgt sayangkan cucu nyer,
tak harap lah cucu kesayangan nyer ditinggalkan bersama apak nyer yang kaki tidur 13 jam! hehhehe... kebetulan pulak, Opah tu nak ke KL.. jadi berhajat nak membawak cucu2 kesayangan beliau ni..
Ibu menurut perintah, Papa lagi senang hati...
Ibu pegi kursus, anak2 berholiday ke KL, papa duduk kat umah mengemas...
(serius! aku balik, rasa pijak lantai umah lain mcm jer.. dlm banyangan, mesti Papa ngemop lantai!)

Hari Isnin pegi skolah mcm biasa. Balik sekolah kakak tak cakap ape2 pon kat ibu.. Tapi bila balik rumah, dah malam, baru kakak bagitau, yang kakak ade keje sekolah.. 
Hah???
Serius ibu tatau.. Ibu bajet, mesti cikgu bagi hari jumaat, then suruh buat time cuti sabtu & ahad. Tapi Jumaat kakak dah ponteng sekolah.. How?? huhu!!
 Ibu selak buku keja rumah kakak.. Kakak kena sambung tulis huruf2 ABC yang besar dan kecil start dari huruf F sampai Z! sebab A sampai E kakak dah penah buat sebelum ni. Pon cikgu bagi sebagai keje rumah jugak.. adehhh!! Kesian kakak... kena buat banyak pulak tu..


Sambil dok buat tu, sambil lah mulut dok pok pek pok pek...
"knape lah cikgu ni bagi keja skolah kat kakak.. banyak2 pulak tu.. penat tau tangan kakak!"
hehehheh...

3 hari jugak lah dia nak menyiapkan keje skolah ni...
Ibu bukan takmo tolong.. Cuma ibu nak bagi kakak belajar buat sendiri...
Tak nak nanti bila kakak dah terbiasa dengan bantuan dari ibu, next homework pon, kakak akan panggil ibu suruh buat. Tapi ibu tetap bagi semangat kat kakak.. Buat air teh o ais kat kakak... 
Macam semalam, balik dari umah pengasuh, kakak dah janji nak buat homework kat umah. Sebab ibu tak bagi kakak main dgn ain, kakak bagi alasan nak buat kat luar. Ok, ibu bagi permission.
Alih2 kakak balik rumah, bawak balik buku homework yang dah siap complite! Ibu tanya sapa buat? Sebab ibu tahu, itu bukan tulisan kakak. Kakak cakap, kakak ain yang buat...
Hurmmm.. memang kakak kena lah tarbiah dengan ibu!
Lepas tu, ibu padam balik huruf2 yang mana bukan kakak buat. Ibu suruh kakak buat lain...
Nasib baik kakak tak mengamuk.. Yer lahh!! Kakak tahu, itu SALAH kakak.... so, kena lah!

Muhammad pon tak kurang hebat... sebok nak tunjuk yang dia pon ade keje skolah...

 Takde keje lain, mewarna jer lah hobi dia wat masa ni selain sorong keta kecik2 tu...
berusaha gigih nak menyiapkan warna seekor badak dia tu...

 Aduhaiiii.. Tak sabo ibu nak tgk rupe paras badak kamu ni Dek!
Ijau ade.. fink ade.. itam ade... coklat pon hader... huhuu....


 TARAAAAAA!!!!!
kah kah kah kah kah kah
Comellll!!!

ha'aa... yer lahhh... cantik la jugak tuuuuu... badak kaler fink!!
Tak tahannnnnnnnnnn!!!



0 comments:

::CHARECTERS KEGEMARAN KAMI::